29 Ağustos 2012 Çarşamba

Mutlu Yıllar '' Michael Jackson ''










55 yıl önce bu gün pop müziğin efsane ismi Michael Jackson dünyaya geldi. Jackson ailesinin dokuz çocuğunun yedincisi olarak, 29 Ağustos 1958' de ABD' nin Indiana eyaletinde doğdu. Babasının kurduğu ''Jackson 5'' grubunda 1964 yılında henüz 6 yaşındayken müzik yaşamına atıldı. Off The Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) ve History (1995) solo albümleriyle büyük bir şöhret kazandı. Albümleri tüm dünyada 140 milyon üzerinde satmış ve ''Popun Kralı'' olarak anılmaya başlanmıştır. Michael Jackson sadece stüdyo albümleri olarak 125 milyon albüm satışıyla tüm zamanların en çok satmış birinci müzisyenidir. Thriller albümü 55 milyon üzeri satış ile dünyada ve ABD' de en çok satan birinci albümdür. Dünyanın en çok satan albümleri listesinde beş albümü ile listeye en çok girmiş birinci kişi olmakla birlikte Thriller albümü ile yine zirvededir. Kendine özgü dans tarzı ile dansa yeni bir soluk getirmiş, herkesi etkilemiştir. Dünyaca ünlü R&B müzisyenlerinin danslarında Jackson figürlerini görmek klasik hale gelmiştir. Michael Jackson dünyanın en iyi dansçılarından biri olarak gösterilir. Ayrıca Guinness Rekorlar Kitabı' na da girmiştir.







Michael Jackson, özellikle ölümünden önceki son yıllarındaki bazı sağlık sorunları ve skandallarla gündeme gelmiştir. Üç çocuk babası olan Michael, 25 Haziran 2009 günü Los Angeles' taki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu koma halinde hastaneye kaldırılmış fakat tüm çabalara rağmen hayatını kaybetmiştir. Ölüm nedeni kalp durması sanılsa da Los Angeles Adli Tıp Kurumu' nun yaptığı otopsi ile ölüm nedeninin uykusuzluk tedavisinde kullandığı çok güçlü anestezi ilacı propofol olduğu açıklanmıştır. Propofol ve sakinleştirici lorazepam ilaçlarının Jackson' ın ölümünün en önemli nedenleri olduğu kaydedilen açıklamada, Jackson' ın kanında midazolam, diazepam, lidocaine ve ephedrine ilaçlarının da bulunduğu söylenmiştir. Olayın cinayet olmasından şüphelenilmekle birlikte Jackson' ın şahsi doktoruna Şubat 2010' da ''kazara ölüme sebebiyet verme'' suçundan dava açılmıştır. Bu dava sonucunda mahkeme Jackson' un doktorunu suçlu bulmuş ve hapis cezasına çarptırmıştır.



Michael Jackson' ın 54' üncü yaş gününde ''Jackson 5'' ın 40 yıldır hiçbir yerde yayınlanmayan bir şarkısı gün ışığına çıktı.







Popun kralı Michael Jackson' ı müzik tarihine kazandıran ''Jackson 5'' ın  ''Come And Get It : The Rare Pearls'' albümü, kralın doğum gününde çıktı. GQ.com.tr' nin haberine göre, albümün sürprizi 40 yıldır keşfedilmeyi bekleyen ''If The Shoe Don't Fit'' şarkısı.


Doğum Günün Kutlu Olsun ''Michael Jackson''.
Işıklar içinde yat...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder